Manresa pren el relleu de Malgrat de Mar com a capital del bàsquet femení 2021-2022

Durant l’acte, celebrat aquest dijous a l’Ateneu les Bases de Manresa, s’ha donat a conèixer la programació d’activitats previstes al llarg de la temporada a Manresa per potenciar el bàsquet femení. La programació arrenca aquest divendres amb una recepció a l’Ajuntament i un partit al Nou Congost entre exjugadores del Manresa i una selecció d’exjugadores de Primera, protagonistes dels anys històrics del bàsquet femení a Manresa en el període 1985-1992.

Manresa ja exerceix com a capital del bàsquet femení per a la temporada 2021-2022.  Aquesta dijous a la tarda, en un acte celebrat a l’Ateneu les Bases de Manresa,  s’ha oficialitzat el relleu per part de Malgrat de Mar, municipi que ha estat l’amfitrió d’aquesta capitalitat durant la darrera temporada .

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) va designar el juliol passat la ciutat de Manresa com seu de la Capitalitat del Bàsquet Femení. La capitalitat permetrà que la ciutat sigui l’epicentre d’un reguitzell d’actes adreçats a potenciar el bàsquet femení i reivindicar Manresa com a ciutat de bàsquet. Aquesta fita esportiva compta amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i de les entitats que fomenten el bàsquet femení a la ciutat, com l’AE Salle, el Bàsquet Oms, l’entitat de nova creació Manresa Club Bàsquet Femení i persones a títol individual que van estar vinculades al anys històrics del bàsquet femení a Manresa, així com la delegació a les Comarques Centrals de la FCBQ.

Malgrat de Mar ha estat fins ara la quarta ciutat que ha exercit la Capitalitat del Bàsquet Femení, un projecte impulsat l’any 2017 per la Federació Catalana de Basquetbol amb la intenció i objectiu final de potenciar el paper de la dona dins d’aquest esport i en el marc d’una localitat, al llarg de tot un any. 

Manresa és, doncs, la cinquena ciutat que exercirà aquesta capitalitat després de Malgrat de Mar (2020). Anteriorment ho havien fet Igualada (2019), Girona (2018) i Sant Feliu de Llobregat (2017).

L’acte institucional de relleu, celebrat aquest dijous, ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia; de la secretària general de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat, Anna Caula Paretas; del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Antoni Massegú Calveras; del president de la Federació Catalana de Basquetbol, Ferran Aril Duran; i de l’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader Carbó. A banda de les intervencions institucionals, durant l’acte —conduït per la periodista i membre de la Comissió Organitzadora, Montse Xixons Fortuño— s’ha projectat el vídeo ‘La Llum que portes dins’, del grup musical manresà Gossos. També s’ha pogut veure un vídeo resum de les capitalitats exercides per Sant Feliu de Llobregat, Girona, Igualada i Malgrat de Mar, i un darrer vídeo de promoció de la capitalitat de Manresa que ha estat produït per la comissió organitzadora i que es pot recuperar a la pàgina web de la capitalitat manresana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.