Un calendari farcit d’activitats per potenciar el bàsquet femení

El partit històric d’exjugadores que es disputa aquest divendres i la final de la lliga catalana de la setmana vinent són el gran aperitiu d’un ampli i atractiu calendari que ha preparat la Comissió de Manresa, Capitalitat del Bàsquet Femení 2021-2022, que integren l’AE Salle, el Bàsquet Oms, l’entitat de nova creació Manresa Club Bàsquet Femení i persones a títol individual que van estar vinculades al anys històrics del bàsquet femení a Manresa, així com la delegació a les Comarques Centrals de la FCBQ i l’Ajuntament de Manresa.

El programa s’ha dissenyat en tres grans eixos de treball que, alhora,  es desplegaran en una trentena d’actes. Els tres eixos s’han anomenat “Competim”, “Participem” i “Més enllà del bàsquet”.

L’eix “Competint” el configuren propostes de caràcter competitiu que es disputaran a  Manresa, i que estan adreçades als equips i les esportistes. En aquest apartat es poden destacar esdeveniments com la final de la lliga catalana femenina, les concentracions de les seleccions catalanes de diferents categories  o tornejos de bàsquet femení per les festes de la Llum o del Camí Ignasià, entre altres.

L’eix  “Participem” aixopluga una desena d’activitats vinculades al bàsquet, però obertes a la participació d’escoles, centres de secundària i la ciutadania en general. Una trobada d’escoles de bàsquet per la Festa de la Llum, un torneig de bàsquet platja, una fira de bàsquet coincidint amb l’ExpoBages o l’acte popular “Driblem la desigualtat”, en què es preveu fer botar la pilota per la ciutat fins a arribar al Congost, són algunes de les activitats proposades.

“Més enllà del bàsquet” és el nom del tercer eix del programa, que desplegarà diverses propostes  i activitats culturals vinculades al bàsquet i al reconeixement històric d’aquest esport femení a la ciutat. Un concurs de fotografia, un cicle de xerrades sobre psicologia, alimentació  i medicina de l’esport, la realització d’un gran grafit del bàsquet, l’inici de tràmits per incorporar el nom de Maria Ciuraneta al nomenclàtor de la ciutat, la presentació de la miscel·lània del bàsquet femení i una exposició de la història del bàsquet a Manresa seran, entre altres, les activitats programades.

La programació sencera i el calendari previst es pot consultar a la web http://cbfmanresa.cat/cbfmanresa/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.